Joop van Zijl

  • Home
  • Blogs
  • Foto's
 

Foto's

Azienda Agricola Schiro, San Cipirello, Erice en de zoutvelden van Trapani

Vandaag hebben we een fantastische dag gehad, met mooi weer (mooier dan voorspeld). We wilden graag ergens de wijnoogst zien, maar de eigen oogst van de druiven ("vendemmia") op de agriturismo waar wij verblijven, was net afgerond. Op aanbevelen van de mensen van de agriturismo zijn we eerst gaan kijken bij een biologische boerderij een paar kilometers verderop. Daar maken ze kaas, houden ze schapen, varkens, kippen en konijen en ze doen er bijna alles zelf, waaronder de bouw van de eigen gebouwen. Vervolgens zijn we naar een "cantina" gereden in een dorpje iets verderop (San Cipirello) waar een coöperatieve vereniging van wijnboeren de geoogste druiven verwerkt tot wijn. Iedereen was daar heel vriendelijk, bereid om van alles uit te leggen en we mocht overal komen, wat ons eigenlijk wel een beetje verbaasde. Vervolgens zijn we naar Erice gereden, een oud stadje op een berg bij Trapani aan de westkust. Omdat die berg ook de enige berg is in die omgeving en omdat Trapani aan twee kanten is omgeven de door de zee, heb je er een prachtig uitzicht aan meerdere kanten. Vervolgens lekker geluncht en daarna een bezoekje gebracht aan de zoutvelden bij Trapani, waar ze zeezout winnen door het water te laten verdampen en het zout uit de velden te scheppen.

Taarten voor ontbijt!!!!Meertje bij de agriturismo.Druiven rondom het meertje.Productie van ricotta. De ricotta wordt van de gekookte wei afgeschept.Schapen die zorgen voor de melk voor de ricotta zorgen.Kippen voor de eieren en voor de slacht.Hier worden de eigen producten verkocht.Biologische druiven.Zeug met biggen.Het hele land lag hier oorsponkelijk vol met stenen. Die hebben ze in stukken gehakt en daar hun eigen boerderij mee gebouwd.Konijnen voor de slacht.Heel triomfantelijk riep ze ons om ons deze geplukte kip te laten zien.Vlees uit eigen boerderij.Plaatselijke coöperatieve wijnmakerij.Wijn tanken.Aanvoer van druiven.Druiven worden gestort.De druiven worden hier verder gevoerd.Dat ding boven de wagen meet de suikergraad van de druiven. Hoe meer suiker, hoe hoger de prijs die de boer krijgt.Politie op bezoek.Opslag van wijn.Opslag van wijn.Afvoer van afvalproducten. Deze worden verder gebruikt in een destilleerderij.Ook hier zijn druiven gestort.Hier wordt de wijn gebotteld.Opslag van wijn.Dozen wijn.Naam van de Uitzicht vanaf Erice op Trapani.Uitzicht vanaf Erice.Poort aan begin van de stad in Erice.Lunch in Erice.Winkels met keramiek zie je overal in Sicilië.Toren in Erice.Een kerk in Erice.Uitzicht vanaf Erice.In de verte staat een mevrouw een selfie te maken.Uitzicht vanaf Erice.Uitzicht vanaf Erice.Selfie.Uitzicht vanaf Erice.Molen bij de zoutvelden bij Trapani.Zoutvelden bij Trapani.Zoutvelden bij Trapani.Vogels die fourageren in de zoutvelden bij Trapani.Molen bij de zoutvelden in Trapani.Berg zout.Zoutvelden bij Trapani.De berg met bovenaan Erice.Uitzicht op Trapani over de zoutvelden.Zoutvelden bij Trapani.Zoutvelden bij Trapani.Selfie.dsc00675-large.jpgMolen bij het zoutmuseum.Mooi uitzicht op de terugweg.




Een reactie plaatsen


Naam: *
E-mailadres: *
Uw reactie:
Neem de code over: *


Reacties